museokorttilogo
LogoRpiPunaisella

Museon avajaiset 2024

Museon peruskorjaus valmistuu ja “virallisia” avajaisia juhlitaan su 5.5.2024. Tähän juhlaan haluamme teitä kaikkia kutsua mukaan, tervetuloa! Kannustamme kansallispukujen, kansanpukujen ja muiden historiallisten asujen käyttöön juhlassa ja toivomme väen saapuvan erilaisilla eri aikoina käytössä olleilla kulkupeleillä mahdollisuuksien mukaan!

Juhla alkaa historiallisella messulla Rautalammin kirkossa klo 10, minkä jälkeen siirrymme museolle ihastelemaan uusia näyttelyitä. Näyttelyt avautuvat yleisölle 6.5.2024 eteenpäin aukioloaikojen mukaisesti.

Näyttelyt avautuvat kolmeen kerrokseen: keskikerrokseen rakentuu uusi, upea Rautalammin elämää ja historiaa esittelevä perusnäyttely. Yläkerran taidesaliin saamme Haminalahden kartanon von Wrightin veljesten ja Matti Karppasen taidetta esittelevän näyttelyn ja yläaulan valtaa “Pikinokka” eli Suomen pystykorvan tarina. Alakerrassa voi tutustua Rautalammin museon omaan historiaan ja Peuran museosäätiön taidekokoelman helmiin. Lisäksi ulkomuseoalue tutustuttaa savolaiseen elämäntapaan mm. savutuvan, aittojen, tuulimyllyn ja Etelä-Konnevedelle tarinansa juontavan kirkkovene ”Kuikan” muodossa.

Isompia remontin jälkeisiä parannuskohteita ja rahareikiä on vielä katon maalaus (katon annetaan hapettua ensin) sekä koko museokorttelin aidan uusiminen.

Museosäätiötä voi muistaa avustuksin ja lahjoituksin avajaisjuhlassa tai

OP FI71 5389 0720 0155 44, Peuran museosäätiö sr.

Myös sponsoriseinä ja -materiaali uusiin näyttelyihin on tekeillä – sponsoriasioissa ole yhteydessä: 0447530140 / asiakaspalvelu@rautalamminmuseo.fi